Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради имената в листите: Партия МИР напуска „БСП-Обединена левица“

Политика

Заради имената в листите: Партия МИР напуска „БСП-Обединена левица“

Заради имената в листите: Партия МИР напуска БСП-Обединена левица - Tribune.bg
Снимка:

Партия МИР напусна Коалиция „БСП-Обединена левица“, заявявайки, че коалиционното споразумение и диалога са нарушени, а начело на листите са поставени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски. „Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме“, отсякоха Симеон Славчев и членовете на НИС на ПП МИР.

Ето, решението им, публикувано на фейсбук-страницата на партия МИР и членове на ръководството й:

„Проведохме онлайн заседание на НИС на партия МИР и взехме решение партия МИР да излезе от коалицията “БСП-Обединена левица”.

Причините са следните:

1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията.

2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски.

3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега.

Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме.

В тази връзка днес предприемаме действие за излизане от коалицията и изтеглянето на всички наши предложения от листите“, се казва в решението на партия МИР.

В своя фейсбук профил Борислав Бонев добави:

„И като допълнение мога да кажа, че деня в който Пеевски по-един или друг начин бива “оттелизиран” от Българската политика, то този ден трябва да бъде обявен за национален празник на България! Такъв вредител не е имало от времето на Богдан Филов!!!“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети